Veel waardering voor mantelzorgers

0
85

Op maandag 18 november en woensdag 27 november ontvangen mantelzorgers uit de gemeente Ommen de jaarlijkse mantelzorguitkering. Wethouder Bart Jaspers Faijer reikte maandagmiddag de eerste mantelzorgwaarderingen uit.

{loadmoduleid 136}

Mantelzorg is onbetaalde en vaak langdurige zorg voor zieke familieleden of vrienden Het kan gaan om verzorging of hulp bij de dagelijke activiteiten van een familielid, vriend, buur of kennis. Mantelzorg is meer dan normaal gesproken van een vrijwilliger verwacht mag worden. Dankzij de zorg van mantelzorgers is er minder of zelfs geen thuiszorg nodig.
 
Wethouder Bart Jaspers Faijer is onder de indruk van het werk van mantelzorgers

Ik heb veel waardering voor mantelzorgers. Zij zetten zich namelijk belangeloos in voor anderen en dit mogen we niet als vanzelfsprekend zien. De waardering voor mantelzorgers is daarom zeer op zijn plaats. Wij willen met deze blijk van waardering laten zien dat hun werk belangrijk is voor de Ommer samenleving.