Gemeenteraad Ommen stemt voor verruiming van de openingstijden van winkels

0
170

De gemeenteraad van Ommen heeft donderdagavond ingestemd met een verruiming van de openingstijden van winkels in de gemeente Ommen. Door het raadsbesluit krijgen ondernemers vanaf 5 december de mogelijkheid hun winkels op zon- en feestdagen vanaf 12.00 uur te openen.

Het besluit volgt op een evaluerend onderzoek naar de in 2016 ingevoerde ‘Verordening Winkeltijden Ommen 2016’. Vanaf dat moment mochten winkeliers in de gemeente Ommen hun winkel maximaal twaalf zondagen en een aantal feestdagen openen. Het onderzoek heeft dit jaar plaatsgevonden op verzoek van de gemeenteraad.

{loadmoduleid 136}

Een meerderheid van de inwoners en ondernemers is voor openstelling op zondagen Het onderzoek naar de ‘Verordening Winkeltijden Ommen 2016’ is gericht op de huidige regeling voor winkeltijden in Ommen. De zondagopenstelling bleek in het onderzoek een belangrijk onderwerp te zijn voor veel ondervraagden. Uit de resultaten kwam naar voren dat een meerderheid van de inwoners en ondernemers uit de gemeente Ommen voorstander is van de zondagopenstelling.

Openstelling op basis van vrijwilligheid Het College van burgemeester en wethouders van Ommen is tevreden met het besluit van de gemeenteraad. Wethouder Bart Jaspers Faijer over de verruiming van de winkelopenstelling:

Het wijzigen van de ‘Verordening Winkeltijden Ommen 2016’ is gebaseerd op de uitkomsten van het onderzoek. Ondernemers zijn zelf vrij om te bepalen of zij op zondag hun winkel openen of niet. Met de kerkgang in de gemeente op zondagmorgen wordt rekening gehouden door de openstelling vanaf 12:00 uur toe te staan.