Kerstnachtdienst Hervormde Kerk Ommen

0
126

Het is decembermaand. Iedereen is druk bezig met de voorbereiding van het kerstmenu, kerstborrel, kerstattenties,kerstvakantie, noem maar op.

Maar Ds. Karel Hazeleger, de werkgroep PKN  en popkoor Vocalicious zijn druk bezig met de voorbereiding  van de Kerstnachtdienst.

{loadmoduleid 136}

Op kerstavond, 24 december treedt Popkoor Vocalicious uit Ommen vanaf 23.00 uur op in de Hervormde Kerk in Ommen. Vanaf 22.40 uur is er samenzang met bekende liederen.

Ds. Karel Hazeleger is de voorganger.  Lydia Volkerink, organist en Jan Veneman, trompettist, werken ook mee.

Popkoor Vocalicious zingt een aantal bekende songs uit het kerstrepertoire, zoals  de klassieker Silent Night ,  maar ook een song van Leonard Cohen ‘Hallelujah’ en een nummer van Bill Withers ‘Lean om me’. Dit nummer is speciaal gekozen, omdat het goed past bij het thema van de Kerstnachtdienst ‘Geef Licht’.

Popkoor Vocalicious bestaat uit zo’n zestig  zangeressen en zangers, die door dirigente Karlijn Kunnen in het gareel worden gehouden. Zij werkt de songs met precisie uit voor het koor. Vocalicious staat voor kwaliteit, maar heeft ook gezelligheid hoog in het vaandel staan. Het koor weet van ieder optreden een swingend feestje te maken. Dat belooft wat die avond!

Na afloop van de kerstnachtdienst wordt buiten warme chocolademelk geschonken. Een grote groep van Soli Deo Gloria zal buiten muziek ten gehore brengen en gaat daarna beginnen aan haar jaarlijkse nachtelijke ronde in het stadje Ommen.