CSI Ommen één van de 15 beeldbepalende evenementen

0
97

Vijftien Overijsselse evenementen zijn door de provincie aangemerkt als beeldbepalend evenement in de periode 2020-2023. Deze gevestigde cultuur- en sportevenementen zijn van hoge kwaliteit, geven Overijssel kleur en versterken de aantrekkelijkheid van de provincie voor inwoners en bezoekers.

{loadmoduleid 136}

Beeldbepalende evenementen

De provincie Overijssel investeert in beeldbepalende evenementen vanwege hun (inter)nationale uitstraling, grote mediabereik en kwalitatief hoge niveau. Dit straalt af op de provincie als geheel.

In totaal zijn 52 aanvragen ingediend. Een onafhankelijke adviescommissie bestaande uit deskundigen heeft de aanvragen getoetst op de criteria voor beeldbepalende evenementen. Het College van Gedeputeerde Staten heeft het advies van de commissie overgenomen. De vijftien evenementen zijn:

 • Bevrijdingsfestival Overijssel
 • Corso Sint Jansklooster
 • CSI Ommen
 • CSI Twente
 • Deventer op Stelten
 • Deventer Boekenmarkt en het Tuinfeest
 • Dickens Festijn
 • Enschede Marathon
 • FBK Games
 • Halve Marathon Zwolle Festival
 • GOGBOT
 • Military Enschede
 • Ribs & Blues
 • Stiftfestival
 • Triathlon Holten

De evenementen krijgen een maximale subsidie tussen de 49.000 en 65.000 euro over vier jaar. Het definitieve bedrag per evenement wordt later bekend, en is onder meer afhankelijk van een financiële toets die op dit moment nog wordt uitgevoerd.

Eenmalige subsidie jubilerend carnaval Oldenzaal

Het Carnaval Oldenzaal bestaat in 2020 66 jaar. De organisatie krijgt eenmalig subsidie voor de jubileumfestiviteiten. Dit is een subsidie volgens de regeling voor incidentele evenementen. De exacte hoogte van de subsidie wordt nog bepaald.

Topevenementen

Eddy van Hijum, portefeuillehouder Evenementen:

We zijn trots op het grote aanbod kwalitatief goede evenementen in onze provincie. We hebben de lat bewust hoog gelegd, en geselecteerd op gevestigde evenementen met een goed aanbod. Ook hebben we gekeken hoe de evenementen bijdragen aan onze ambities, zoals het versterken van de sociale samenhang, de verbinding met het DNA van Overijssel en het toegankelijk maken van sport en cultuur voor iedereen. De beeldbepalende evenementen zijn echt topevenementen, die kleur geven aan Overijssel. Ze zijn aantrekkelijk voor onze inwoners, trekken mensen uit binnen- en buitenland naar Overijssel en zorgen zo voor een economische impuls.