Vrijdagavond speelde Oese Volluk voor een uitverkochte zaal in de Ontmoetingskerk te Nieuwleusen. Ook bij de jaarlijkse toneelmiddag voor de senioren speelde Oese Volluk woensdag voor een volle zaal.

(Advertentie)
Uitverkochte zalen voor Toneelgroep Oese Volluk

De toneelgroep gaat nu de regio in. De voorstellingen in Dedemsvaart, Dalfsen en op 6 maart in Ommen zijn allemaal uitverkocht. Daarom geeft Oese Volluk een extra voorstelling op donderdag 5 maart in theater Carrousel in Ommen.

{loadmoduleid 158}

Oese Volluk gaf het publiek een beeld van de oorlogsjaren zoals deze in onze regio zijn beleefd. In het verhaal waren gebeurtenissen uit het Vechtdal verwerkt.

Met name Opoe zorgde voor de humoristische situaties én de onderduikers die schuil gehouden werden in de kelder. Naast de onderduikers vond ook Neeltje Bress onderdak bij de familie Eijkenaar. Ze had haar huis in Scheveningen moeten verlaten omdat de Duitsers de Atlantikwall langs de kust bouwden om daarmee een Engelse invasie te voorkomen. In de oorlogsjaren zijn tientallen evacués in het Vechtdal ondergebracht. Opoe had aanvankelijk wat moeite met de mondige Neeltje. Ze kon het beter vinden met de Engelse piloot Henry Tailor.

Uitverkochte zalen voor Toneelgroep Oese Volluk

Ze leerde hem de Nederlandse taal en aardappels schillen. Het was voor Henry niet zo’n groot probleem dat Opoe af en toe in de war was.

Het publiek genoot van de misverstanden, hilarische situaties, en de spanning. Het stuk gaf goed weer hoe groot de verdeeldheid in die tijd was. Niet alleen tussen de NSB-ers en de onderduikers, maar ook tussen mensen die vroeger als vrienden bij elkaar in de klas hadden gezeten en nu lijnrecht tegenover elkaar stonden.

Na afloop werd er een glas gedronken op de goede afloop en werd er nog veel nagepraat. Toneelgroep Oese Volluk zal op onderstaande data nogmaals het glas heffen op 75 jaar vrijheid:

  • Za. 8 feb. Dedemsvaart, Theater de Baron, UITVERKOCHT
  • Za. 29 feb Dalfsen, de Overkant, Tour du ALS, UITVERKOCHT
  • Do. 5 mrt. Ommen, Theater Carrousel, EXTRA VOORSTELLING
  • Vr. 6 maart Ommen, Theater Carrousel, UITVERKOCHT

Aanvang: 20:00 uur

Reserveer op tijd uw kaarten op: www.oesevolluk.nl of bel: 06 – 33 31 33 55.

Share.