Fietsroute WOII Ommen-Nieuwleusen

0
116

Museum Palthehof in Nieuwleusen en het Streekmuseum in Ommen hebben samen een fietsroute uitgezet tussen beide musea. Onderweg worden thema’s of bijzondere plekken aangedaan die in het teken staan van de Oorlogsjaren 1940-1945.

Deze fietstocht gaat door een mooie en gevarieerde omgeving tussen Nieuwleusen en Ommen met de Rollecate, De Meele, (extra lus Staatsbossen gemeente Staphorst), Den Hulst, Oudleusen, Varsen en Vilsteren

{loadmoduleid 136}

De fietstocht is zowel te starten in Nieuwleusen als in Ommen. Als u in Ommen start begint u met de routebeschrijving op blz. 6. De lengte van de route is ongeveer 55 km. Met de lus via het Staatsbos bij Punthorst er bij is de route 12,5 km langer.
Op het routekaartje is de route met een rode onderbroken lijn aangegeven.

U fietst voor eigen risico.

Klik hier voor de meer informatie en de route.