Erepassagiers Bevrijdingstocht zijn 11- en 75-jarigen – Ommen viert op 11 april Bevrijdingsfeest

0
112

Op zaterdag 11 april 2020 is het 75 jaar geleden dat het Canadese leger Ommen bevrijdde van de Duitse bezetter. De Vechtstad viert daarom deze dag een uitbundig Bevrijdingsfeest. Dat begint al ’s ochtends vroeg om half zes met een Bevrijdingstocht van legervoertuigen.

{loadmoduleid 136}

Paar uurtjes eerder

De Stichting Ommen 75 jaar Vrijheid hoopt dat alle Ommenaren op 11 april de wekker een paar uurtjes vroeger zetten. De Bevrijdingstocht van legervoertuigen gaat namelijk al om half zes vanaf de Manitoba-rotonde van start. Erepassagiers op deze voertuigen zijn 75-jarigen Ommenaren. Het gezelschap wordt om zes uur s morgens op de Vechtbrug feestelijk welkom geheten door 11-jarige Ommenaren, die vanaf deze plek ook meerijden. De Bevrijdingstocht eindigt op het Kerkplein, dat deze dag is omgedoopt tot Plein van de Vrede. Het belooft een bijzonder moment te worden met overal juichende mensen, wapperende vlaggen en vrolijke muziek.

Opgave

De organisatie is nog op zoek naar meer 11- en 75-jarigen. Wie in april dit jaar 75 of 11 jaar is of wordt, kan zich opgeven voor 20 maart bij Henk Kampman, via emailadres: [email protected]. Bij de aanmelding graag naam, geboortedatum, adres en telefoonnummer vermelden.

Foto: ©OudOmmen.nl