Jubileumeditie schoolvolleybal Volco

0
89

Voor de 30e keer organiseert Volleybalvereniging Volco het schoolvolleybaltoernooi in de gemeente Ommen. Woensdag 18 maart a.s. zullen de oudste kinderen van de basisscholen in sporthal de Carrousel met elkaar de strijd aanbinden om de felbegeerde wisselbeker. De eerste wedstrijden beginnen om 14.00 uur. Omstreeks 17.00 uur zal burgemeester Hans Vroomen de prijzen en de grote wisselbeker overhandigen aan de winnaars. Het beste team plaatst zich ook voor de provinciale kampioenschappen in Assen, later dit jaar.

Volco is verheugd te kunnen melden dat Bentum-Nijboer Notarissen met vestigingen in Ommen en Hardenberg, zich voor de komende jaren sponsor en naamgever van het toernooi mag noemen.

{loadmoduleid 136}

Het Bentum-Nijboer Schoolvolleybaltoernooi wordt op de altijd op de 3e woensdag van maart gespeeld, dit jaar op 18 maart. De hogere groepen van de basisscholen in de gemeente Ommen strijden dan om het kampioenschap van de gemeente Ommen. Het is een groot sportspektakel waaraan niet alleen de kinderen, maar ook leerkrachten, begeleiders, ouders, scheidsrechters, tellers, organisatoren en publiek veel plezier aan beleven. Er wordt gespeeld volgens de CMV-spelregels niveau 6 (CMV = Cool Moves Volleybal), waarbij een team uit vier kinderen bestaat en het veld kleiner is. Dit sluit aan bij het niveau dat kinderen van die leeftijd spelen als ze op volleybal gaan. Uit de gemeente Ommen hebben 11 scholen zich aangemeld en zij leveren totaal 24 teams. Volle bak dus!

Ook dit jaar maakt een yellwedstrijd deel uit van het programma. Op uitnodiging van de jury zullen uit vele kelen weer de nodige decibellen klinken. De bekendmaking van de winnaar van de yellwedstrijd is rond 15.30 uur. De jury let niet alleen op het volume waarmee de yell ten gehore wordt gebracht, maar ook originaliteit is een bepalende factor.

Voor het zover is zal er eerst flink strijd geleverd worden in Ommen. De kinderen van de scholen zullen 18 maart hun beste beentje voorzetten. De eerste fluitsignalen klinken om 14.00 uur. Om 16.00 uur starten de finalerondes en de prijsuitreiking is rond 17.00 uur. Titelverdediger de Dennenkamp zal er alles aan doen om de eer van de school hoog te houden. Of dat lukt kunt u zelf komen bekijken. Vanzelfsprekend is publiek de hele middag van harte welkom.