Integrale controle vakantieparken Ommen

0
75

Vandaag hebben gemeente Ommen, Politie, Belastingdienst, Openbaar Ministerie, Arbeidsinspectie, Provincie Overijssel en RIEC een integrale controle gehouden in het recreatiecluster Calluna in Ommen.

Burgemeester van Ommen Hans Vroomen:

Deze integrale controle hebben we gehouden omdat elders is gebleken dat er soms sprake is van ongewenste activiteiten op vakantieparken. Daar wordt vaak stevig tegen opgetreden en we willen voorkomen dat die ongewenste activiteiten ook richting Ommen komen. Ook willen we zicht krijgen op wat er speelt op dit terrein. Deze controle heeft ons veel informatie opgeleverd. De gekozen integrale aanpak laat zien hoe effectief het gezamenlijk optreden van verschillende overheidsdiensten kan zijn.

{loadmoduleid 136}

Een eerste overzicht van de resultaten geeft het volgende beeld:

Belastingdienst

De Belastingdienst heeft een aantal bedrijven gesignaleerd die nog niet bekend waren, deze worden alsnog ingeschreven bij de Belastingdienst. Verder nam de Belastingdienst vier auto’s in beslag vanwege belastingschulden. De Belastingdienst inde ook nog voor 4.000 euro aan openstaande bedragen.

Arbeidsinspectie

De Arbeidsinspectie kreeg onderzoekswaardige signalen met betrekking tot loon en arbeid van vreemdelingen.

Inschrijving gemeente

86 personen stonden niet ingeschreven bij gemeente Ommen. Dit is ter plekke alsnog gedaan. Het merendeel van deze mensen is arbeidsmigrant.

Brandweer

Ook de brandweer was aanwezig. Zij controleerden een deel van de woningen op brandveiligheid. Hier zijn geen uitzonderlijke situaties gevonden. Na de controle werden in diverse woningen door de brandweer rookmelders geplaatst.

Politie

De politie heeft één persoon betrapt op rijden onder invloed van verdovende middelen, twee personen reden zonder rijbewijs en één persoon reed terwijl zijn rijbewijs was ingevorderd. Verder wordt een signaal van een milieudelict verder onderzocht. Ook werden meerdere gebruikershoeveelheden drugs in beslag genomen en openstaande boetes van in totaal 1.200 euro geïnd.