Preventieve maatregelen coronavirus

0
90

Afgelopen donderdag (12 maart 2020), zijn er landelijk, nieuwe aangescherpte maatregelen tegen de verspreiding van het cornonavirus getroffen. De maatregelen gelden voor heel Nederland tot en met 31 maart 2020. De gemeente Ommen hanteert deze maatregelen en volgt de landelijke lijn.

{loadmoduleid 136}

Burgemeester Hans Vroomen over de getroffen maatregelen:

Het uitvoeren van deze maatregelen heeft consequenties voor eenieder in de gemeente. Ik heb veel waardering voor hoe de samenleving van Ommen dit oppakt. Uiteraard realiseer ik me ook dat voor veel organisaties en verenigingen de maatregelen teleurstellend kunnen zijn. In het belang van de volksgezondheid zijn de getroffen maatregelen echter wel noodzakelijk.

Werkzaamheden van de gemeente Ommen

De dienstverlening van de gemeente Ommen wordt, zoveel als mogelijk, op normale wijze voortgezet. Inwoners met milde verkoudheidsklachten verzoekt de gemeente niet het gemeentehuis te bezoeken. U kunt te allen tijde contact opnemen met de gemeente Ommen via [email protected]. Binnen kantoortijden is de gemeente bereikbaar via 14 0529. Meer informatie en het laatste nieuws over het coronavirus kunt u lezen op de website van GGD IJsselland (www.ggdijsselland.nl).

Bijeenkomsten en evenementen

Landelijk is de afspraak dat bijeenkomsten met meer dan 100 personen niet door mogen gaan. De gemeente Ommen vraagt organisatoren van evenementen en bijeenkomsten met minder dan 100 bezoekers om doorgang en eventuele risico’s bij doorgang van het evenement zorgvuldig af te wegen. Door de gemeente georganiseerde (openbare) bijeenkomsten worden tot en met 31 maart afgelast. Via de website www.ommen.nl/corona doet de gemeente melding van afgelaste bijeenkomsten.