Eerste coronabesmetting gemeente Ommen

0
94

Vrijdag 13 maart 2020 is bekend geworden dat een inwoner van de gemeente Ommen positief getest is op het coronavirus. De inwoner bevindt zich op dit moment in isolatie en maakt het naar omstandigheden goed. Burgemeester Hans Vroomen is aan het begin van de vrijdagavond hierover geïnformeerd door GGD IJsselland. De GGD onderhoudt persoonlijk contact met de inwoner en omgeving en neemt alle benodigde maatregelen.

{loadmoduleid 136}

Volg de aangescherpte maatregelen

Burgemeester Hans Vroomen:

Begin van de middag heb ik gesproken met de contactpersoon namens de familie. Via hem heb ik de patiënt en de mensen in de directe omgeving veel sterkte gewenst. Laten we hopen op een spoedig herstel. De besmetting in onze gemeente komt natuurlijk niet helemaal als een verrassing. Het cornonavirus verspreid zich namelijk in een hoog tempo. Juist daarom is het zo belangrijk dat we allemaal de landelijke aangescherpte maatregelen opvolgen. Ik besef me heel goed dat deze maatregelen consequenties voor ons allemaal hebben. De volksgezondheid staat echter altijd bovenaan.

Meer informatie

Op de websites van GGD IJsselland (www.ggdijsselland.nl/corona) en het RIVM (www.rivm.nl/coronavirus) is veel informatie te vinden over het coronavirus. Telefonisch kunt u met al uw vragen terecht bij het landelijke informatienummer 0800-1351.