Uitstel betaling gemeentelijke belastingen voor ondernemers

0
95

De landelijke maatregelen ter bestrijding van het coronavirus hebben verregaande consequenties voor ondernemers. Veel ondernemers kunnen door de maatregelen in financiƫle problemen komen. In aanvulling op het landelijke maatregelenpakket, schort de gemeente Ommen de betalingstermijn voor gemeentelijke belastingen voor ondernemers op tot 31 augustus 2020.

Deze lokale maatregel volgt op het gisteren (17 maart 2020) genomen landelijke maatregelenpakket voor ondernemers. Concreet betekent het opschorten van de betalingstermijn dat de uiterste betaaldatum voor de gemeentelijke belastingen voor ondernemers wordt uitgesteld. Het gaat om de betalingstermijn van de volgende belastingen voor ondernemers:

  • Onroerendezaakbelasting (OZB) voor niet-woningen
  • Reclamebelasting
  • Precariobelasting
  • Toeristenbelasting

{loadmoduleid 136}

Ommen.nl/corona

De website ommen.nl/corona wordt door de gemeente ingezet om het laatste nieuws rondom de getroffen maatregelen te communiceren. Via deze pagina is ook veel (landelijke) informatie voor ondernemers te raadplegen. De website wordt dagelijks geactualiseerd.