Aanvullende maatregelen voor (sport)verenigingen, instellingen en huurders van gemeentelijke panden

0
82

In maart 2020 heeft het kabinet verregaande en langdurige maatregelen getroffen om de verspreiding van het Coronavirus zoveel mogelijk te beperken. Veel instellingen en verenigingen worden hierdoor in hun bedrijfsvoering zwaar getroffen. In navolging op aanvullende maatregelen voor ondernemers heeft de gemeente Ommen nu ook maatregelen vastgesteld voor (sport)verenigingen, instellingen en huurders van gemeentelijke panden.

{loadmoduleid 136}

De gemeente Ommen geeft huurders van gemeentelijke panden de mogelijk om het betalen van de huur uit te stellen. Daarnaast kunnen reserveringen van (sport)zalen kosteloos geannuleerd worden. Deze mogelijkheden gelden zolang de landelijke maatregelen van het kabinet rondom de coronacrisis van kracht zijn.

Wethouder Ko Scheele:

Activiteiten van (sport)verenigingen en instellingen gaan niet door. Ondertussen moeten veel vaste uitgaven wel gedaan worden. Wij vinden het belangrijk om (sport)verenigingen, instellingen en huurders van gemeentelijke panden enigszins tegemoet te komen in deze moeilijke periode. Momenteel onderzoeken we welke mogelijkheden er nog meer zijn om deze partijen te ondersteunen. Als (sport)verenigingen en instellingen in acute financiële problemen komen kunnen ze altijd contact met ons opnemen. Wij zullen dan per situatie bekijken welke mogelijkheden er zijn om te helpen. Samen komen we deze crisis door!

Uitstellen van huurbetaling

Huurders van gemeentelijke panden die gebruik willen maken van deze regeling kunnen bij de gemeente uitstel van betaling aanvragen. Hiervoor kunnen zij contact opnemen met de gemeente Ommen via 14 0524.

{loadmoduleid 136}