Ommen krijgt nieuwe entree

0
112

De panden gelegen aan de Brugstraat, Vechtkade en Burggraven gaan plaatsmaken voor een nieuwe ontwikkeling. Het nieuwe plan vormt straks de nieuwe entree van Ommen. Eigenaar Henry Wiechers heeft overeenstemming bereikt met projectontwikkelaar Ter Steege Bouw Vastgoed.

{loadmoduleid 136}

Op de voormalige locatie van onder andere de HEMA ontstaat ruimte voor een nieuwe ontwikkeling. In de afgelopen jaren is er veel veranderd in de zone tussen de Vecht en het centrum.

De locatie kent een rijke geschiedenis, maar is nu klaar voor vernieuwing

vertelt eigenaar Henry Wiechers. Ter Steege Bouw Vastgoed heeft in de afgelopen tijd ruimte gekregen om na te denken over een mogelijk plan en heeft inmiddels de locatie gekocht.

Het is een unieke plek die uitermate geschikt is voor woningbouw. Aan de ene zijde heb je een prachtig uitzicht op de Vecht, aan de andere zijde begint het centrum met alle voorzieningen in de buurt. Het voornemen is om een combinatie te maken van appartementen, stadswoningen, en commerciële ruimten aan de Brugstraat.

zegt Bastiaan Piksen van Ter Steege.

Over de eerste schetsen is de Gemeente Ommen enthousiast. Het komende jaar neemt de ontwikkelaar de tijd om de plannen verder vorm te geven. Om deze ontwikkeling mogelijk te maken zal het bestemmingsplan moeten worden gewijzigd. Na de zomer zal Ter Steege in gesprek gaan met de omgeving en kan de bouw naar verwachting begin 2022 worden gestart. Als straks de horecagelegenheden weer open mogen kan je er het komende jaar in ieder geval nog terecht om een potje te poolen. Naar een tijdelijke invulling van de oude HEMA wordt nog gezocht. 

Fotobijschrift: links Henry Wiechers, rechts Bastiaan Piksen Ter Steege Bouw Vastgoed Hardenberg
Foto:
Frank M.L. Uijlenbroek – FFU Press Agency

{loadmoduleid 136}