Coronabesmettingen bij brandweerpost Ommen

0
87

De brandweerpost in Ommen heeft te maken met een cluster van corona besmettingen. Drie brandweerlieden van deze post zijn positief getest op het coronavirus. Daarnaast zijn nog vier andere collega’s getest. De brandweerpost in Ommen blijft toegerust om haar taak voor de samenleving uit te voeren.

{loadmoduleid 136}

De drie brandweerlieden hebben vorige week samen een uitruk gehad. Enkele dagen na de uitruk kreeg een persoon coronagerelateerde klachten en bleek het virus inderdaad te hebben. Deze persoon nam meteen zijn verantwoordelijkheid en heeft de naaste collega’s geïnformeerd. Helaas kregen die twee collega’s ook symptonen en bleken ook zij met corona besmet te zijn. Alle benodigde maatregelen zijn meteen in acht genomen. De GGD voert verder het bron en contactonderzoek uit.

Brandweercommandant Arjan Mengerink:

Brandweerlieden kenmerken zich door hun gepassioneerde manier van werken waarbij ze hulp verlenen aan een ieder die dat nodig heeft. Een veilige manier van werken staat altijd voorop. Als hulpverleningsorganisatie ontkomen we er alleen niet aan dat we ons soms in situaties bevinden die risico’s met zich meebrengen. Die risico’s proberen we met z’n allen altijd zo klein mogelijk te houden. Zo ook omtrent corona.

{loadmoduleid 136}