Ommer sport- en preventieakkoord ‘Samen Fitter Verder’ wordt uitgevoerd

0
166

Het Ommer sport- en preventieakkoord kent nu al 28 deelnemende partijen: sport- en beweegaanbieders, onderwijs, welzijn organisaties, huisartsen, fysiotherapeuten, plaatselijke belangen en gemeente Ommen werken het akko0rd “Samen Fitter Verder” nu uit.

Wethouder Ko Scheele onthulde maandag 31 augustus het bord met logo’s van organisaties die dit akkoord ondersteunen en meedoen in de uitvoering. Wethouder Ko Scheele:

Samen Fitter Verder, iedereen is daar voor, maar toch is er nog veel te doen. Dat lukt alleen als betrokken verenigingen, instellingen en gemeente er samen de schouders onder zetten. Ik ben heel blij dat dit niet alleen gaat gebeuren, maar nu al concrete acties worden voorbereid. Want alleen samen komen we fitter verder.

{loadmoduleid 136}

Van akkoord naar  uitvoering

Een belangrijke factor voor realisatie van een succesvol lokaal sport- en preventieakkoord is actieve deelname van de 28 partners uit diverse sectoren van de Ommer samenleving. Niet alleen afkomstig uit de stad Ommen, maar ook uit de kernen. Dit akkoord haakt aan bij het landelijk nationaal sportakkoord en het landelijk preventieakkoord. Op de bijeenkomst van 31 augustus werd door de deelnemers aan het akkoord enthousiast meegepraat en meegedacht om samen het akkoord de komende jaren tot uitvoering  te brengen. Thema’s die aan de orde kwamen: Kan de sport aansluiten bij de maatschappelijk ontwikkelingen en daar tegelijkertijd een positieve bijdrage aanleveren? Kan de sport ervoor zorgen dat kinderen meer en beter gaan bewegen? Lukt het om met de sport in te spelen op de vergijzing? Hoe kan de sport bijdrage aan een verbonden samenleving, in de maatschappij die is geïndividualiseerd?

Eerst versterken wat er al is

“We investering eerst in wat er al is, daarna proberen we vraag en aanbod bij elkaar te brengen” laat Bram Hoving, lid van de regiogroep  weten. “Er zijn vanuit de inwoners van Ommen ook diverse ideeën aangevoerd, zoals een outdoor sportvoorziening. Een buitensporttuin, die voor jong en oud toegankelijk is, met basistoestellen zoals gelijke brug, enterrek, rekstok en opdrukstangen. Ook daar is de onderlinge samenwerking en binding een belangrijk punt van aandacht.”

{loadmoduleid 136}