Corona actueel vrijdag 2 oktober 2020

0
109

De landelijke maatregelen zorgen dat we de neuzen weer dezelfde kant op hebben staan. Soms zijn de regels moeilijk en veroorzaken ze pijnlijke situaties, zoals bij huwelijken of in de culturele sector. De noodverordening geldt de komende weken. Als we ons allemaal weer flink aan de regels houden, hopen we dat er daarna weer meer ruimte komt.

Het aantal besmettingen neemt echter nog steeds flink toe, ook in onze regio. Naast jongeren ook onder ouderen en kwetsbare mensen. Samen moeten we elkaar beschermen, samen zetten we de schouders er weer onder om corona onder controle te krijgen.

{loadmoduleid 136}

In de veiligheidsregio IJsselland zijn afgelopen week 363 besmettingen geconstateerd, dat zijn er 60 meer dan een week eerder. Vandaag zijn er 86 besmettingen, dat zijn er 52 meer dan afgelopen woensdag.

De regionale signaalwaarden die voor de veiligheidsregio IJsselland gelden zijn 256 besmettingen per week en 36,5 besmettingen per dag. Wanneer het aantal dagelijkse besmettingen meerdere dagen boven deze signaalwaarden komt zal de veiligheidsregio als zorgelijk (oranje) worden aangemerkt.

{loadmoduleid 136}