Slotstuk woonwijk Haven West Ommen

0
202

Na 7 jaar bouwen is de ‘laatste’ vlag gehesen in de nieuwbouwwijk Haven West in Ommen. Deze vlag staat symbool voor het behalen van het hoogste punt van het appartementencomplex ‘Kop van West’. Het gebouw , gelegen op de hoek van de Schurinkstraat en de Strangenweg, bestaat uit een mix van 13 appartementen en 6 stadswoningen. Met de uiteindelijke oplevering van het complex wordt niet alleen het gebouw afgerond, maar ook de gehele wijk.

{loadmoduleid 136}

“De bouw verloopt voorspoedig”, vertelt directeur Peter Vollenbroek van Ter Steege Bouw Vastgoed Hardenberg. De oplevering staat gepland in het voorjaar van 2021. Op het vroegere verpauperde en verontreinigde bedrijventerrein staat nu een prachtige woonwijk. De binnenstedelijke herontwikkeling telt in totaal 99 woningen. Welke in zeven jaar zijn gebouwd. Tekenend voor de wijk is de verscheidenheid in woningtypes. We merkten tijdens de ontwikkeling dat er een grote behoefte is aan levensloopbestendige woningen. In Haven West is deze behoefte ruimschoots beantwoord. De wijk voorziet ook in sociale huurwoningen, rijwoningen , twee-onder-een kapwoningen en het nu in aanbouw zijnde appartementencomplex.

Gezamenlijk met de gemeente is op een goede manier gewerkt aan een passend plan. Hierin was Ter Steege verantwoordelijk voor de ontwikkeling en realisatie. De gemeente verzorgde het bouw- en woonrijp maken in het gebied. Het plan kenmerkt zich door de molen. Er is gebouwd volgens de heersende molenbiotoop. ,,Molen ‘De Lelie’ is echt onderdeel van de wijk geworden’’, zegt vastgoedontwikkelaar Gijs Klunder van Ter Steege.

Ter Steege zal zich blijven vastbijten in mogelijke verbeteringen voor Ommen. Zo kochten zij onlangs de voormalige Hema locatie aan waar in de toekomst nieuwe woningen zullen verschijnen.

Foto: Frank M.L. Uijlenbroek – FFU Press Agency

{loadmoduleid 136}