Corona actueel vrijdag 23 oktober 2020 – Ook in IJsselland is de situatie “ernstig”

0
92

We willen graag veel sociale contacten hebben en vinden het moeilijk om dit te beperken. Het is lastig om zoveel mogelijk thuis te blijven. Toch is dit echt noodzakelijk om samen ervoor te zorgen dat het aantal besmettingen naar beneden gaan. Zodat we tijdens deze pandemie ook nog reguliere zorg kunnen krijgen, zodat we degene wie we liefhebben niet besmetten. Op veel plekken zijn nog teveel mensen bij elkaar. Beperk de sociale contacten tot het minimum! Ga niet naar informele feestjes, spreek elkaar aan en houd echt afstand van elkaar. Laten we dit samen volhouden.

{loadmoduleid 136}

In de veiligheidsregio IJsselland zijn afgelopen week 1153 besmettingen geconstateerd, dat zijn er 9 minder dan een week eerder. Vandaag zijn er 187 besmettingen, dat zijn er 23 meer dan afgelopen woensdag.

1x per week schaalt de landelijke overheid de regio’s in op niveau o.b.v. het weekgemiddelde. Regio IJsselland zit nu nog op niveau “ernstig”.

Besmettingen per dag gemeente Ommen

{loadmoduleid 167}

{loadmoduleid 136}

Besmettingen per dag VR IJsselland

{loadmoduleid 160}

{loadmoduleid 136}