Corona actueel vrijdag 30 oktober 2020 – De nieuwe realiteit: een ‘zeer ernstig’ risiconiveau

0
83

Het risiconiveau in onze regio is door de Rijksoverheid ingeschaald op ‘zeer ernstig’. Door een storing bij het RIVM zijn niet alle testuitslagen binnengekomen afgelopen week, waardoor het aantal besmettingen leek te dalen. Inmiddels is het probleem verholpen. Dit zie je ook terug in de cijfers. Het aantal besmettingen is te hoog en het is nog niet duidelijk of de gedeeltelijke lockdown effect heeft. Het is een zware tijd, maar het is nu belangrijker dan ooit dat we ons allemaal aan de maatregelen houden. Dit is tenslotte de enige manier is om het virus onder controle te krijgen.

{loadmoduleid 136}

In de veiligheidsregio IJsselland zijn afgelopen week 1372 besmettingen geconstateerd, dat is 32 meer dan een week eerder. Vandaag zijn er 223 besmettingen, dat zijn er 67 meer dan afgelopen woensdag.

1x per week schaalt de landelijke overheid de regio’s in op niveau o.b.v. het weekgemiddelde. Regio IJsselland zit nu nog op niveau “zeer ernstig”.

Besmettingen per dag gemeente Ommen

{loadmoduleid 167}

{loadmoduleid 136}

Besmettingen per dag VR IJsselland

{loadmoduleid 160}

{loadmoduleid 136}