Mantelzorgers in het zonnetje gezet

0
79

Op 10 november, de Dag van de Mantelzorg, worden mantelzorgers in heel Nederland bedankt. Ook in de gemeente Ommen. Wethouder Bart Jaspers Faijer reikte op deze dag de eerste mantelzorgwaarderingen uit.

{loadmoduleid 136}

Mantelzorg is gewoon bijzonder

Mantelzorg is alle hulp aan een familielid, vriend, buur of kennis. Deze zorg is vaak langdurig en onbetaald. Een vrijwilliger kan de keuze maken om wel of geen zorg te bieden, maar dit is voor een mantelzorger meestal onmogelijk. Dankzij de hulp van mantelzorgers is er soms minder of zelfs geen thuiszorg nodig. Als blijk van waardering krijgen de mantelzorgers in de gemeente Ommen een cadeaubon. Wethouder Bart Jaspers Faijer heeft de eerste waarderingen persoonlijk overhandigd. De overige waarderingen worden door het projectteam en vrijwilligers bij de mantelzorgers thuisbezorgd.

Wethouder Bart Jaspers Faijer heeft veel waardering voor mantelzorgers

Mantelzorg is belangrijk en vaak ook zwaar. We mogen de hulp van mantelzorgers niet als vanzelfsprekend zien. In deze tijd heeft mantelzorg nog iets extra’s, omdat niet alles kan en niet alles mag. De waardering voor mantelzorgers is daarom zeer op zijn plaats. Met deze blijk van waardering willen we laten zien dat hun werk belangrijk is voor de Ommer samenleving.

{loadmoduleid 136}