Corona actueel maandag 16 november 2020 – Houd dit vol

0
107

Het gaat de goede kant op. Het beeld is rustig en de cijfers dalen. Dat hebben we aan elkaar te danken. Maar we zijn er nog niet. De maatregelen werken alleen als we ons er met zijn allen aan houden. Blijf volhouden. Ook als je gaat winkelen. Winkelen en boodschappen doen in aanloop naar de feestdagen is dit jaar anders dan anders. Ga op de rustige momenten en ga vooral naar winkels dichtbij huis om zo het aantal reisbewegingen zo beperken. Kom zoveel mogelijk alleen en blijf je aan de 1,5 meter afstand houden.

{loadmoduleid 136}

In de veiligheidsregio IJsselland zijn afgelopen week 714 besmettingen geconstateerd, dat is 24 minder dan een week eerder. Vandaag zijn er 80 besmettingen, dat zijn er 4 minder dan afgelopen vrijdag.

1x per week schaalt de landelijke overheid de regio’s in op niveau o.b.v. het weekgemiddelde. Regio IJsselland zit nu nog op niveau “zeer ernstig”.

Besmettingen per dag gemeente Ommen

{loadmoduleid 167}

{loadmoduleid 136}

Besmettingen per dag VR IJsselland

{loadmoduleid 160}

{loadmoduleid 136}