Corona actueel maandag 30 november 2020 – Blijf volhouden

0
104

De dalende lijn in het aantal besmettingen die de afgelopen week te zien was, stagneert. Als we nu geen actie ondernemen, zal het aantal besmettingen in onze regio weer toenemen. Dit baart ons zorgen, zeker nu de feestdagen er aan komen. Om dit jaar kerst misschien toch te kunnen vieren met onze dierbaren, moeten de cijfers echt verder omlaag. Het is een zware tijd, maar het is belangrijk dat we ons allemaal aan de maatregelen houden. Winkel zoveel mogelijk online of koop lokaal. Kies de rustig momenten, winkel zoveel mogelijk alleen en houd afstand. De mondkapjesplicht gaat vanaf 1 december in dus zorg dat je deze in publieke ruimtes altijd draagt. Blijf volhouden!

{loadmoduleid 136}

In de veiligheidsregio IJsselland zijn afgelopen week 851 besmettingen geconstateerd, dat is 57 meer dan een week eerder. Vandaag zijn er 102 besmettingen, dat zijn er 25 minder dan afgelopen woensdag.

1x per week schaalt de landelijke overheid de regio’s in op niveau o.b.v. het weekgemiddelde. Regio IJsselland zit nu nog op niveau “zeer ernstig”.

Besmettingen per dag gemeente Ommen

{loadmoduleid 167}

{loadmoduleid 136}

Besmettingen per dag VR IJsselland

{loadmoduleid 160}

{loadmoduleid 136}