TCO reikt vrijwilligerspluim uit

0
181

Elke club of vereniging heeft ze en dat is maar goed ook. Zonder deze mensen gebeurt er helemaal niets. Het gaat hier over vrijwilligers van de club. Bij TCO zeggen ze: De club dat ben jij, TCO maken we samen. Toch zijn er van die vrijwilligers die eruit springen door hun prestaties en inzet. TCO-leden werden gevraagd om te stemmen op hun favoriete vrijwilliger. Bijna een kwart van de leden hebben hun stem uitgebracht en Peter van de Kooij kwam als winnaar uit de bus. Peter is een bijzonder lid van TCO, al was het alleen al om zijn respectabele leeftijd van 81 jaar. Tot Corona de boel stevig kwam verpesten in de wereld, was Peter vaak op de tennisbaan te vinden. De senioren-toss leidde hij met vaste hand.

{loadmoduleid 136}

Zoals altijd staat er achter elke belangrijke man een sterke vrouw. In dit geval is dat zijn vrouw Ineke. Samen met haar tekenen zij al jaren voor de organisatie van het oliebollentoernooi en het soeptoernooi. Ineke zorgt dan voor de catering met uitzondering van de glühwein, die Peter op z’n Haags ‘gloeiwijn’ noemt. Het geheime recept geeft hij na al die jaren nog steeds niet prijs. Maar lekker is hij wel.

Tot slot, en niet minder belangrijk, is Peter ook nog bestuurslid van TCO. In de bestuursvergaderingen houdt hij de belangen van de senioren scherp in de gaten als deze ter tafel komen. Kortom een tennis lid die het verdient om in het zonnetje te worden gezet. Met plezier heeft de voorzitter Richard Smits de vrijwilligerspluim aan Peter overhandigd. Deze pluim is gemaakt door Thea Dijkema, trouw TCO lid en keramiste.

{loadmoduleid 136}