Gemeente Ommen maakt concrete afspraken over drukte in de natuurgebieden

0
314
Gemeente Ommen

Met mooi weer een wandeling maken in een prachtig natuurgebied: in een tijd waarin weinig andere activiteiten mogelijk zijn lijken steeds meer mensen dit te ontdekken. De mooie en afwisselende natuur in de gemeente Ommen leent zich hier uitstekend voor en dat blijkt uit de toenemende bezoekersaantallen. Om deze bezoeken mogelijk te maken maar ook veilig te houden heeft de gemeente Ommen samen met Landschap Overijssel, Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten en de politie afspraken gemaakt.

“Wandelen wint aan populariteit en met het weekend voor de deur, een weekend waarin mooi weer voorspeld is, is het belangrijk hier goede afspraken over te maken voor de veiligheid van inwoners en bezoekers”

zegt burgemeester Hans Vroomen. Er wordt onder andere gekeken naar de mogelijkheden voor het uitbreiden van parkeercapaciteit op verschillende plaatsen, zodat grote groepen bezoekers niet op één plek samen komen. Daarnaast wordt het toezicht door Staatsbosbeheer, Landschap Overijssel, de politie en de gemeente geïntensiveerd en staan materialen klaar om het parkeren in goede banen te leiden.

Verantwoordelijkheid inwoners en bezoekers

Ook op inwoners en bezoekers wordt door de gemeente een beroep gedaan. “Als u dichtbij woont, kom dan met de fiets. Het openbaar vervoer is ook een goede mogelijkheid. Tot slot doen we een oproep om hele drukke plaatsen te vermijden. Komt u ergens waar het vol is? Zoek dan een andere parkeerplaats. We hebben voldoende ruimte, en gezamenlijk dragen we er aan bij dat we met elkaar veilig op pad kunnen” aldus burgemeester Vroomen.