Wekelijkse Corona Update 10 februari – Sneeuwpret en schaatsen

0
569
Wekelijkse Corona Update

We zitten nog steeds in ‘niveau zorgelijk’ en door de meer besmettelijke corona varianten is het heel belangrijk om ons aan de maatregelen te blijven houden. Ook wanneer we genieten van de winterpret! Na een flink pak sneeuw, lijkt het erop dat we de schaatsen ook uit het vet kunnen halen. Omdat schaatsen wordt gezien als een buitensport gelden hierbij dezelfde maatregelen. Schaatsen kan met het eigen huishouden of nog één persoon. Kies een locatie dichtbij huis en ga daar zo veel mogelijk lopend of met de fiets naar toe. Vermijd drukte en groepsvorming, houd 1,5 meter afstand en geef elkaar de ruimte.

Besmettingen per dag gemeente Ommen

In de veiligheidsregio IJsselland zijn afgelopen week 486 besmettingen geconstateerd, dat zijn 129 minder dan een week eerder. Gisteren waren er 103 besmettingen, dat zijn er 9 minder dan een week eerder.

1x per week schaalt de landelijke overheid de regio’s in op niveau o.b.v. het weekgemiddelde. Regio IJsselland zit nu nog op niveau “zeer ernstig”.

Besmettingen per dag VR IJsselland