Geen Ommer Bissingh in 2021

0
839
Ommer Bissingh 2021 Afgelast

OMMEN – Er komen geen Ommer Bissinghdagen in 2021. Voor het tweede jaar op rij gaat er een streep door alle feestelijkheden op de woensdagen in juli en augustus. Het stichtingsbestuur van de Ommer Bissingh vindt het een te groot risico. De afgelasting geldt ook voor de opening, de jaarmarkt, de kofferbakverkopen en het blaasorkestenfestival.

Wél willen hierbij alle inwoners van Ommen, die ideeën hebben aangedragen voor een andere invulling van de Ommer Bissingh, nog hartelijk danken. Een aantal van de ideeën nemen we zeker mee naar volgend jaar.

“We waren ons aan het voorbereiden op een prachtige zomer met zes woensdagen feest”, vertelt voorzitter Dick Dunnewind “Maar na diverse bestuursvergaderingen, gesprekken met de gemeente Ommen en Horeca uit in Ommen die het muziekprogramma voor haar rekening neemt, is dit helaas de enige verantwoordelijke beslissing die het bestuur nu kan nemen.” Al onze vrijwilligers en sponsoren zijn inmiddels ingelicht.

De Ommer Bissingh is een openbaar en gratis toegankelijk evenement. Dat maakt het onmogelijk om bezoekers te registreren of controleren. “Om op deze manier, ongecontroleerd een grote menigte mensen bij elkaar te brengen, is ook deze zomer nog een te groot risico”, vervolgt Dunnewind “De doelstelling van de Ommer Bissingh is om mensen uit de hele regio naar ons knusse centrum te trekken. Voorlopig is dat nog geen goed idee.”

In samenwerking met de gemeente Ommen en andere Ommer organisaties en verenigingen wordt er gekeken naar een alternatief programma met ruimte voor cultuur en sport aan het begin van het najaar. De Ommer Bissingh is een van die organisaties.