Fietspad Haarsweg; stap verder in veilige fietsverbinding noordelijke wijken en centrum

0
482
Fietspad Haarsweg; stap verder in veilige fietsverbinding noordelijke wijken en centrum

OMMEN – Voor de zomer zijn de werkzaamheden aan het fietspad langs de Haarsweg en Sleedoornstraat afgerond. Langs deze route is gedeeltelijk een nieuw vrij liggend fietspad gerealiseerd en het bestaande deel van het fietspad is verbreed. Er is nu een volledig ‘vrije’ fietsroute tussen de rotonde met de Slagenweg en de Korenbloemstraat.

In Ommen vinden we de fiets het belangrijkste vervoermiddel voor interne verplaatsen. Dit hebben we ook opgenomen in onze verkeersvisie. Dit betekent dat we de fietsinfrastructuur ook op orde willen hebben. Met de aanleg en verbetering van het fietspad zijn we een stap verder in de veilige fietsverbinding van de wijken Vlierlanden, Alteveer en de sportvoorzieningen naar het centrum. Een volgende fase is de aanleg van een fietstunnel onder de Slagenweg. Hiermee creëren we verkeersveilige onderdoorgang bij de rotonde Slagenweg – Haarsweg voor fietsers en voetgangers. Deze staat voor de komende jaren op de planning.