RTV Vechtdal zet met nieuwe tv-studio een stap naar verdere professionalisering

0
916
RTV Vechtdal zet met nieuwe tv-studio een stap naar verdere professionalisering

OMMEN – RTV Vechtdal heeft iets te vieren. Op zaterdag 25 september neemt de omroep voor Dalfsen en Ommen haar nieuwe televisiestudio in de Carrousel in Ommen in gebruik. Het feestelijk programma is ´s ochtends live op TV en ’s middags houdt de omroep Open Huis.

RTV Vechtdal is de vorig jaar geïntroduceerde naam voor de koepelorganisatie die drie verschillende media omvat: televisiestation Vechtdal TV, de radiozender Vechtdal FM en de radiozender Vechtdal NL.

De omroep beschikt al langer over een radiostudio in Nieuwleusen. De TV- studio komt daar nu bij. Deze maakt een vast wekelijks TV-programma mogelijk, met nieuws uit het Vechtdal, studio-interviews, praatprogramma’s en thematische series. De omroep streeft naar professionalisering door opleiding van de ongeveer 120 vrijwilligers en een nieuwe website en huisstijl.

In de Carrousel hebben veel vrijwilligers de afgelopen maanden hard aan de nieuwe studio gewerkt.

Op zaterdag 25 september verrichten de burgemeester van Ommen, Hans Vroomen en wethouder van de gemeente Dalfsen, Jan Uitslag de officiële openingshandeling. Het ochtendprogramma omvat een Ronde Tafelgesprek over de verwachtingen over lokale omroepen en wordt omlijst door Ensemble Cloë Elsenaar-Yorrick Simmens; het is live te volgen op de TV-kanalen van Vechtdal TV.

’s Middags houdt de omroep Open Huis. Een ideale gelegenheid voor iedereen om kennis te maken en om zich te oriënteren op mogelijkheden om met RTV Vechtdal samen te werken.

Gedurende de gehele dag kunnen gasten de studio bezoeken – in overeenstemming met de RIVM-richtlijnen in groepen van max. 15 personen

10.25 uurOfficiële opening door H. Vroomen en J. Uitslag
10.40 uurRonde Tafelgesprek met Mark Visch (directeur NLPO), Maurits von Martels (Dalfsen), Henk Jan Karsten (RTV Oost), Marijke van den Berg (Windesheim journalistiek), Tijmen Horstman en Roos ter Beek (vrijwilligers RTV Vechtdal).
Presentator: Piet Cees van der Wel (Hardenberg).
OchtendEnsemble Chloë Elsenaar/Yorrick Simmens
13.30 uurFanfare Crescendo (buiten)
MiddagLokale en regionale artiesten
16.30 uurDJ van RTV Vechtdal FM