OMMEN – Op woensdag 10 november, dinsdag 16 november en donderdag 18 november ontvangen mantelzorgers uit de gemeente Ommen de jaarlijkse mantelzorgwaardering. Wethouder Bart Jaspers Faijer reikte woensdagmiddag de eerste mantelzorgwaarderingen uit.

(Advertentie)

Ieder jaar is het op 10 november de Dag van de Mantelzorg. Mantelzorgers bieden zorg en hulp aan een naaste met een chronische ziekte of beperking. Dankzij de zorg van mantelzorgers is er minder of zelfs geen thuiszorg nodig.

Wethouder Bart Jaspers Faijer overhandigde vandaag de eerste mantelzorgwaarderingen aan Betsie Grondman en Ans Stoeten. Jaspers Faijer: “Ik heb veel waardering voor mantelzorgers. Zij zetten zich namelijk belangeloos in voor anderen en dit mogen we niet als vanzelfsprekend zien. Het is fijn om hulp aan een naaste te geven, maar in veel gevallen ook erg zwaar. De waardering voor mantelzorgers is daarom zeer op zijn plaats. Wij willen zo de mantelzorgers heel erg bedanken voor hun inzet.”

Mantelzorgers konden zich aanmelden voor de mantelzorgwaardering. Zij ontvangen een cadeaukaart en het jubileummagazine van stichting Evenmens. Ook op 16 en 18 november kunnen mantelzorgers die zich aan hebben gemeld nog hun mantelzorgwaardering ophalen.

Share.
Exit mobile version