Tweede Kamerlid Derk Boswijk op werkbezoek in Vechtdal

0
209
Tweede Kamerlid Derk Boswijk op werkbezoek in Vechtdal

LEMELERVELD – Tweede Kamerlid van het CDA Derk Boswijk bracht vrijdag onder stormachtige omstandigheden een werkbezoek aan het Vechtdal. De lokale CDA-afdelingen Ommen en Dalfsen organiseerden deze bijeenkomst op het melkveebedrijf van de fam. Roelofs in Lemelerveld.

Stormachtig zijn ook de ontwikkelingen in de agrarische sector te typeren. Met het onlangs verschenen regeerakkoord op zak legde Derk Boswijk in duidelijke woorden uit wat er de komende tijd gaat gebeuren en waar de inzet van het CDA ligt.

Onderwerpen als de gebiedsgerichte aanpak stikstof, derogatie maar ook de term ‘landschapsgrond’ kwamen ter sprake. Er was inhoudelijk een prima discussie waarbij de knelpunten en de mogelijkheden nadrukkelijk aan de orde kwamen.

Een onderdeel wat Derk frustreert is de beeldvorming over de sector in de media. Persberichten, oneliners en het delen van stemmingsuitslagen uit de Tweede Kamer zonder onderbouwing. Dit helpt ons niet verder, we moeten vooral samen de schouders eronder zetten.

Daarom is het zeer belangrijk om in gesprek te blijven. De lokale plaatselijke afdelingen en de provinciale Statenleden spelen hierbij een belangrijke, verbindende rol. De lokale CDA-afdelingen van Dalfsen en Ommen kijken terug op een geslaagde middag.