Lemele gaat ‘zelf’ bouwen voor starters

0
239
Lemele gaat ‘zelf’ bouwen voor starters

LEMELE – Dankzij de uitgifte van vier kavels in Lemele door de gemeente Ommen via Vereniging ‘CPO LemeleWoont’, krijgen vier jonge stellen de kans om in hun dorp te blijven wonen.

“Onlangs zijn de verkoopovereenkomsten met de gemeente voor de realisatie van 4 twee-onder-een-kappers op de bouwkavels tussen de DS. Berkhofweg en de Hellendoornseweg in Lemele getekend. Anders dan bij een reguliere kaveluitgifte waarop iedereen kan intekenen, is er hier gekozen voor de uitgifte en selectie van gegadigden via het Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO) LemeleWoont. Deze vereniging is door inwoners opgericht om de bouw van betaalbare woningen voor inwoners van Lemele te realiseren. legt Leo Bongers, wethouder Ruimtelijke ordening uit.

“Onlangs zijn de verkoopovereenkomsten met de gemeente voor de realisatie van 4 twee-onder-een-kappers op de bouwkavels tussen de DS. Berkhofweg en de Hellendoornseweg in Lemele getekend. Anders dan bij een reguliere kaveluitgifte waarop iedereen kan intekenen, is er hier gekozen voor de uitgifte en selectie van gegadigden via het Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO) LemeleWoont. Deze vereniging is door inwoners opgericht om de bouw van betaalbare woningen voor inwoners van Lemele te realiseren. legt Leo Bongers, wethouder Ruimtelijke ordening uit.

“Onlangs zijn de verkoopovereenkomsten met de gemeente voor de realisatie van 4 twee-onder-een-kappers op de bouwkavels tussen de DS. Berkhofweg en de Hellendoornseweg in Lemele getekend. Anders dan bij een reguliere kaveluitgifte waarop iedereen kan intekenen, is er hier gekozen voor de uitgifte en selectie van gegadigden via het Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO) LemeleWoont. Deze vereniging is door inwoners opgericht om de bouw van betaalbare woningen voor inwoners van Lemele te realiseren. legt Leo Bongers, wethouder Ruimtelijke ordening uit.

Daarnaast wordt gewerkt aan een uitgifte via CPO LemeleWoont op kavels aan de Bulemansteeg bedoeld voor ouderen en een woonproject op de Lemelerweg 53.