Het Kalf

0
259
Het Kalf

ARRIËN – We kennen allemaal de kunstenaar Eric Schutte, het is alleen jammer dat er maar weinig over te zien is in het nieuws of op internet. De Gemeenten zoals de Gemeente Ommen beloven veel te doen voor de Openbare kunst, maar na een jaar contacten en beloften is het heel stil. Daarom laat ik af en toe een stukje Openbare kunst uit de Gemeente Ommen zien die op de website www.kunstoverijssel.nl staat.

Op 29 oktober 2011 was op de kruising van de Hardenbergerweg, Brinkweg, Coevorderweg en Ridderinkweg, de officiële opening door wethouder Ilona Lagas van het kalf Arrien. De gemeente Ommen en de buurtschap Arriën hebben de kunstenaar Eric Schutte gevraagd om een kunstwerk te ontwerpen voor de (op)nieuw aan te leggen brink in Arriën. Als fundament van de oude boerderijen uit de buurtschap werd in het verleden ijzeroer gebruikt. Ook de kunstenaar heeft dit verwerkt.