Kinderen Johan Seckel school tennissen bij TCO

0
182
Kinderen Johan Seckel school tennissen bij TCO

OMMEN – Afgelopen week heeft TCO basisschool leerlingen van de Johan Seckel school mogen verwelkomen op het tennispark. Onder de paraplu van Stichting Special Heroes Nederland, die zich sterk maakt voor mensen met een beperking door een gezonde en actieve levensstijl te stimuleren, heeft TCO samen met tennisschool Drive en de Johan Seckel school de samenwerking opgepakt om de kinderen kennis te laten maken met tennis.

TCO neemt haar maatschappelijke verantwoordelijkheid en inclusiviteit serieus en wilde naast projecten zoals Samen Fitter Verder ook hier graag een steentje aan bijdragen. Tennisschool Drive die lessen verzorgd op tal van tennisverenigingen in de regio, waar ook de leerlingen van de Johan Seckel school vandaan komen, had de regie over de lessen.

Eigenlijk verschillen die lessen niet eens zoveel van de reguliere lessen, met als enig verschil dat deze kinderen maximaal een half uur heel geconcentreerd met iets bezig kunnen zijn en dan gaan ze wat anders doen. “Waarom we hier aan meedoen en zoveel aandacht aan bewegen besteden? Deze kinderen hebben veel beweging nodig, dat is goed voor hun ontwikkeling, maar ze zijn van nature geneigd om te gaan hangen als ze niet worden geprikkeld”, zegt Jarno Doosjes sportdocent van de Johan Seckelschool.

Onder een lentezonnetje werd een leerzame en ook leuke les verzorgd, want op de vraag van tennisleraar Hans wie wel vaker zou willen komen tennissen werden veel handjes de lucht ingestoken. Ze zijn meer dan welkom.