Het Pinkster Open Ommen al veertig jaar een begrip bij TCO

0
128
Het Pinkster Open Ommen al veertig jaar een begrip bij TCO

OMMEN – Voor de veertigste keer houdt TCO haar jaarlijkse Pinkstertoernooi. Ooit geïnitieerd in 1981 op de Rotbrink door Berry Wieland, inmiddels al jarenlang op sportpark Westbroek aan de Sportlaan. Voor de snelle rekenaar, er zit inderdaad meer dan veertig jaar tussen, nu 42 jaar later de lustrum editie. Dit heeft natuurlijk alles te maken gehad met Corona, maar daar wordt TCO niet langer door gehinderd en kan het Habo Verhuur Pinkster Open Ommen als vanouds van start.

Tientallen aanmeldingen zijn inmiddels binnen en verwachting is dat het toernooi ruim voor de sluitingsdatum vol zit. “De unieke combinatie van gezelligheid, sportiviteit en de mogelijkheid om te kamperen die wij de deelnemers bieden, maakt dit een zeer geliefd toernooi in de regio en ver daarbuiten”, legt Zwanet Rosema (toernooicommissie red.) uit. “We hebben gastspelers uit Delft, Zaanstad en Zeewolde. Zij maken er een familieweekend van of een sportief vriendenuitje. Er komen zelfs al tweede generaties spelen op dit toernooi, dat is echt mooi om te zien.”

Het Habo Verhuur Pinkster Open Ommen begint op 31 mei en de finales worden op tweede Pinksterdag gespeeld. Wil je meer informatie over dit toernooi, de speelsterktes en de voorwaarden? Ga dan naar www.toernooi.nl voor het inschrijfformulier.