Beleef het in Ommen

0
391
Beleef het in Ommen

OMMEN – Ommen Giet Lös op zaterdag 21 mei. Dan gaat het evenementenseizoen in Ommen officieel van start. We beginnen met een feest vooral voor de inwoners van Ommen, maar natuurlijk is iedereen van harte welkom. Toegang is gratis. Ook het parkeren op de daarvoor bestemde plaatsen.

Vanaf 12.00 uur is het centrum een prachtig podium voor straattheater, een dweilorkest en veel vermaak voor kinderen. Natuurlijk, het is zaterdag dus winkels en horeca zijn open en het beloofd ook nog eens prachtig weer te worden.

In het centrum kan het publiek genieten van 5 straattheateracts.
Flint and Stone, Alles in 1 fiets, Mops & Totum, Dikkie Dik en de Kipkar, Grootmoe spelen tussen ongeveer 12.30 en 17.00 dwars door het centrum. Daar waar publiek is zijn zij ook. Dat geldt natuurlijk ook voor Flater Pret Orkest. Die als geen ander weet hoe het publiek opgetrommeld moet worden om vervolgens de boel omver te blazen met aanstekelijke muziek. Vooral op de Vechtkade staat een keur aan springkussens en een stormbaan.

Om 17.00 uur al start de BTW-band het muziekprogramma op de Vechtkade. De BTW-band speelde niet alleen al in het voorprogramma van o.a. De Dijk, Normaal en Bökkers maar komt ook nog eens uit de buurt. Een echte thuiswedstrijd dus voor de band die eigenlijk alles speelt, daar waar het publiek om vraagt. Breed repertoire dus. Om 20.00u is het tijd voor de Classic Rock Show. Wat als Beethoven, Bach of Mozart een elektrische gitaar of een hammondorgel tot hun beschikking hadden gehad…of wanneer zij in de jaren 60 geboren waren…dan had zij in de Classic Rock Show gespeeld!! De ultieme flashback. En partypeople opgelet. Da’s nog niet alles… Om 23.00 start de set van DJ Ruben. Die kennen we natuurlijk allemaal van de deVrienden Ommen. Ruben draait door tot in de kleine uurtjes.

Beleef het in Ommen / Ommen Giet Lös is een initiatief vanuit de gemeente Ommen. Dit om de Ommer gemeenschap na de pandemie een extra boost te geven. Dit evenement kon eerder niet doorgaan wegens de toen geldende regels. Ommen Giet Lös wordt georganiseerd door stichting Festijn, de Ommer Bissingh en Uit in Ommen.