Ommen opent een nieuw toeristisch inspiratiepunt

0
30
Ommen opent een nieuw toeristisch inspiratiepunt

OMMEN – In het Cultuurhistorisch Centrum Ommen is een nieuw toeristische inspiratiepunt geopend. Doel van het inspiratiepunt is om inwoners en toeristen op een eigentijdse manier te inspireren om er op uit te gaan in Ommen en het Vechtdal. Via interactieve elementen, beelden en een speciale Vechttafel worden bezoekers op ideeën gebracht.

Bij binnenkomst valt direct de grote Vechttafel op. Hierop slingert de Vecht over verschillende beeldschermen met daarnaast drukknoppen. Via de drukknoppen krijgen bezoekers tips over bijzondere activiteiten en bezienswaardigheden op en rondom de rivier. Zoals bijvoorbeeld varen op de Vecht, de uitkijkpunten, kunstwerken en nog veel meer. Onder de tafel kunnen kinderen luisteren naar bijzondere vogels in het Vechtdal. En via een luisterverhaal hoor je meer over de geschiedenis van de Vechtzomp.

Via draaibare driehoeken kunnen bezoekers informatie vinden over bijvoorbeeld routes, cultuur en historie of familie activiteiten. Op de wanden is informatie te lezen over natuurgebieden, kastelen en landgoederen.

De ruimte is multifunctioneel ingericht. Dat wil zeggen dat bijna alles verplaatsbaar is. Zo kan de ruimte overdag worden ingezet als toeristisch inspiratiepunt, maar ‘s avonds ook gebruikt worden voor lezingen of presentaties. Vrijwilligers zijn aanwezig om bezoekers te helpen in hun informatiebehoefte. Ommen heeft daarmee een eigentijdse vorm van toeristische informatievoorziening gerealiseerd in een mooie combinatie met het Historisch Museum Ommen, dat in hetzelfde pand is gevestigd.

De realisatie van het inspiratiepunt is mogelijk gemaakt door een bijdrage van de gemeente Ommen, de provincie Overijssel en het Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland.

Wilt u bezoekers in Ommen graag vertellen over deze mooie gemeente en omgeving? Het TIP kan nog vrijwilligers gebruiken, stuur voor meer informatie een e-mail naar: [email protected].