Ommenaren hebben nieuwe huisstijl gemeente gekozen

0
27
Nieuwe website en huisstijl gemeente Ommen

OMMEN – De inwoners van de gemeente Ommen konden tussen 4 en 17 juli kiezen uit twee verschillende huisstijlen. Bijna 900 stemmen zijn uitgebracht en de winnaar is optie 2 ‘De gemeente Ommen: bijzonder toen én nu!’. Dit najaar wordt de nieuwe huisstijl ingevoerd.

Ommen is een nuchtere en groene gemeente waar inwoners zich thuis voelen en toeristen genieten van de rust, ruimte en dynamiek. Dat stralen we straks uit met onze nieuwe huisstijl. Het agrarische karakter, de rijke geschiedenis, de uitgestrekte natuur en het toerisme komen hierbij aanbod. De vormen en iconen waarmee het nieuwe beeldmerk is opgebouwd, laten de diversiteit van onze gemeente zien. Allemaal staan ze voor iets dat Ommen typeert. Benieuwd naar het volledige verhaal achter de nieuwe huisstijl. Kijk op www.ommen.nl/nieuwlogo.

De huidige huisstijl van de gemeente Ommen is ruim 20 jaar geleden voor het laatst geüpdatet. Inmiddels is de samenleving en de rol van de overheid wezenlijk veranderd. En door het steeds breder wordende communicatiemiddelen pakket is er behoefte aan een eenduidige huisstijl die flexibel (on- en offline) inzetbaar is. Het doel daarbij is een professionele(re) uitstraling waarin het DNA van de gemeente Ommen tot uiting komt en waarin inwoners, organisaties, verenigingen en ondernemers zich herkennen.

Dit najaar wordt de nieuwe huisstijl geïmplementeerd. Dit gaat de gemeente Ommen combineren met de lancering van de nieuwe gemeentelijke website in oktober.