Zeer geslaagde schoolsportdag donderdag 22 en vrijdag 23 september

0
68
Zeer geslaagde schoolsportdag donderdag 22 en vrijdag 23 september
Op de achtergrond de deelnemende kinderen. Op de voorgrond vlnr.: Jordy Habekotte, Nienke Weideman, Jari Kouwen, Henk Kampman, wethouder Alice van den Nieuwboer, Bram Hoving.

OMMEN – In het kader van het lokaal sport -en preventieakkoord Samen Fitter Verder! werd er evenals vorig jaar een schoolsportdag georganiseerd voor de groepen 7 en 8 van alle basisscholen uit de gemeente Ommen op sportpark Westbroek. Meer dan 400 kinderen konden kennismaken met 6 verschillende sporten.  De sportverenigingen waren: Voetbalvereniging FC Ommen, Tennis Club Ommen, Atletiekvereniging ACO, Volleybalvereniging Volco, Hockeyclub MHCO en Energy Ommen.

De dag werd gestart met een kort openingswoordje door Henk Kampman namens de organisatie en wethouder Alice van den Nieuwboer en vervolgens nam Gymmeester Jari het stokje over en verzorgde een gezamenlijke warming voor het clubhuis van FC Ommen. Daarna verspreidden de leerlingen zich over het sportpark. Na een dag sporten en bewegen  waren ze moe en voldaan.

Leerlingen van het Vechtdal College verzorgden in de pauze een lekkere gezonde lunch, dat volledig werd gesponsord door lokale ondernemers.