Mantelzorgwaardering voor Ommense mantelzorgers

0
47
Mantelzorgwaardering voor Ommense mantelzorgers
Wethouder Alice van den Nieuwboer en de heer Van de Kaaden

OMMEN – Op dinsdag 8 en donderdag 10 november ontvangen mantelzorgers uit de gemeente Ommen de jaarlijkse mantelzorgwaardering. Wethouder Alice van den Nieuwboer reikte dinsdagmiddag de eerste mantelzorgwaardering uit.

Dag van de mantelzorg

Ieder jaar is het op 10 november de Dag van de Mantelzorg. Mantelzorgers bieden zorg en hulp aan een naaste met een chronische ziekte of beperking. Dankzij de zorg van mantelzorgers is er minder of zelfs geen thuiszorg nodig.

Mantelzorgwaardering

Wethouder Alice van den Nieuwboer overhandigde vandaag de eerste mantelzorgwaarderingen aan de heer Van de Kaaden. Van den Nieuwboer: “Ik heb veel waardering voor mantelzorgers. Het verzorgen van naasten is namelijk geen vanzelfsprekendheid. Mantelzorger ben je uit liefde voor een ander. Wij willen zo de mantelzorgers heel erg bedanken voor hun inzet.”

Mantelzorgers konden zich aanmelden voor de mantelzorgwaardering. Ruim 170 mantelzorgen hebben zich aangemeld. Zij ontvangen een Ommer Cadeaubon, te besteden bij lokale ondernemers. Daarnaast konden zij ook aangeven of zij kaarten voor de voorstelling ‘Liedjes die niet mochten’ wilden ontvangen. Ook op 10 november kunnen mantelzorgers die zich aan hebben gemeld nog hun mantelzorgwaardering ophalen.