Informatiebijeenkomst nieuwe kavels in Vlierlanden

0
62
Gemeente Ommen

OMMEN – Vanaf 5 december zijn er 43 nieuwe kavels in Vlierlanden Ommen beschikbaar om een eigen woning te bouwen. Het gaat om vrijstaande of twee-onder-een kapwoningen. Op 1 december is er een inloopbijeenkomst in de Carrousel.

Voor veel mensen is het bouwen van een eigen woning een droom. De groeiende wijk Vlierlanden biedt toekomstige bewoners een mooie plek aan de rand van stad en land. Het Woonteam Wonen in Ommen spreekt over Vlierlanden fase 2c en 2d. Belangstellenden kunnen kiezen tussen een kavel in het hart van de wijk of meer in het groen, met het centrum van Ommen op fietsafstand. De inschrijving voor de kavels start op 5 december a.s. en sluit op 23 december. Dankzij een nieuwe methode van inschrijven en toewijzen van de kavels maken betrokken inwoners meer kans door o.a. informatiebijeenkomsten te bezoeken en mee te werken aan enquêtes. Potentiële kopers kunnen zelf een digitaal account aanmaken en zich inschrijven. In eerdere trajecten vond er loting plaats, nu is er een puntensysteem ingevoerd. Hoe langer potentiële kopers ingeschreven staan en hoe hoger de betrokkenheid is, hoe meer punten ze verzamelen.

Binnenlopen op 1 december

Vanaf het moment van inschrijving tot het starten met de bouw van een nieuwe woning komt er veel op geïnteresseerden af. Een goede reden om op 1 december langs te komen en zich te laten informeren. Over hoe de procedure precies in zijn werk gaat; hoe de wijk/buurt eruit gaat zien; verkeer en parkeren en wat we o.a. kunnen doen aan duurzaamheid! Iedereen is van harte welkom in de Carrousel (van Reeuwijkstraat 5, Ommen) van 16:00 tot 20:00 uur.

Meer informatie www.woneninommen.nl.