Coronavaccinatie Ommen vanaf 24 maart bij consultatiebureau

0
26
Coronavaccinatie Ommen vanaf 24 maart bij consultatiebureau

OMMEN – De vaccinatiegraad in regio IJsselland is hoog. Toch wordt in alle 11 de gemeenten nog steeds geprikt tegen corona. In Ommen kan dat vanaf 24 maart in het consultatiebureau aan de Jhr. Van Nahuysstraat 66 (Gezondheidscentrum). Op ggdijsselland.nl/vaccinatielocaties vind je de actuele dag en tijd.

Een groot deel van de inwoners heeft ondertussen een (herhaal)prik laten zetten. Toch blijft de GGD voorlopig coronavaccinaties in de gemeente Ommen aanbieden. “We vinden het belangrijk om laagdrempelig en dichtbij te blijven vaccineren tegen corona”, vertelt Arjan de Boer, projectmanager COVID bij GGD IJsselland. “Het grootste deel van de prikken die nu worden gezet zijn herhaalprikken. Maar er worden óók nog steeds 1 e en 2e prikken gezet. Zolang die behoefte er is, blijven wij vaccineren.” Vanaf 24 maart gebeurt dat bij het consultatiebureau, waar ook de jeugdgezondheidszorg van de GGD plaatsvindt.

Een coronaprik kan zowel met als zonder afspraak worden gehaald. Heb je na 18 september 2022 al een herhaalprik gehad? Dan ben je voldoende beschermd en kun je nu niet nóg een herhaalprik halen.