OMMEN – Terwijl het Manitobapeloton de 10e april 1945 Lemele al had weten te bevrijden, duurde het nog een extra dag om de bezetters uit hele gemeente Ommen te jagen. Daarmee is het maandag 10 en dinsdag 11 april al 78 jaar geleden dat Ommen door de geallieerde troepen werd bevrijd. Dat betekent dat de Ommer bevrijdingsvlag weer kan wapperen.

(Advertentie)
De bevrijdingsvlag kan weer uit!

De Stichting Ommen 75 jaar Vrijheid heeft ondanks de beperkingen in coronatijd een aantal blijvende herinneringen gerealiseerd. Één daarvan is de Ommer bevrijdingsvlag. Eerdere jaren wapperde deze al bij ongeveer 300 adressen in de gemeente. Die nieuwe traditie wordt voortgezet.

Covoorzitter Roos ter Beek: “De stichting zal in december, na het planten van de Anne Frankboom, officieel worden opgeheven. Voor die tijd willen we onze laatste 43 vlaggen nog graag aan geïnteresseerde inwoners kwijt. Wie er een besteld kan een van de bestuursleden aan de deur verwachten, want we komen ze persoonlijk afleveren. Volgend jaar komen ze wel weer in de verkoop, maar niet meer via onze stichting.”

Een kleine (gevel)vlag kost €15, een middelgrote €20 en een grote vlag van 2 bij 3 meter kost €25. Voor dit jaar geldt ‘op is op’. Bestellen; Uiterlijk 5 april via de mail [email protected] of door een WhatsApp bericht te sturen naar 06 21221657.

De vlaggen worden dan zo snel mogelijk, maar zeker vóór 10 april thuisbezorgd.

Share.