OMMEN – Het NPO Radio 1-programma Ter Plekke op de Camping zendt aanstaande zondagavond uit vanaf Camping Ommerland in Ommen.

(Advertentie)
NPO Radio 1 zondag live vanuit Ommen

Op het terrein van de camping zat eerder Nederlands’ onbekendste concentratiekamp gevestigd: Kamp Erika, waar Nederlandse bewakers de dienst uitmaakten. Hester den Boer en Jan Scholten doken in het kampverleden van hun opa’s.

Maar het gaat ook over een bijzondere internationale bijeenkomst voor stotterende jongeren en over poppenspeler Mark Haayema, die het podium deelde met niemand minder dan… Coldplay. Eerste Kamerlid Ilona Lagas (BBB) blikt vooruit op de verkiezingen. Erik Hulzebosch vertelt over oud-Ommenaar Reinier Paping, winnaar van de zwaarste Elfstedentocht ooit. En we staan stil bij de bijzondere ‘Sterkampen’ van Krishnamurti, waarvoor ooit duizenden mensen van over de hele wereld naar Ommen afreisden.

Burgemeester Hans Vroomen neemt plaats in de verhoorwagen, Els Knaapen houdt een pleidooi voor meer vrouwen op de straatnaamborden en er is livemuziek van Jimmy Diamond.

Presentatie door Merel Wielaert en Stephan Komduur.

U bent van harte welkom om de uitzending bij te wonen

Locatie: gebouw van de ‘Bo & Bibi Bosclub’, vlakbij het zwembad (vanaf de camping-ingang ca. 15 min. wandelen). Adres: Camping Ommerland, Besthemerberg 1 in Ommen.

Inloop 19.30 tot 20.00 uur.

De radio-uitzending is van 20.00 tot 22.00 uur en is ook te volgen bij BNNVARA op NPO Radio 1 en nporadio1.nl.

Share.