dinsdag, augustus 11, 2020
Wegens succes nogmaals op TV "Opoe in the War"
Kunst & Cultuur

Tijdens het Bevrijdingsweekend bracht VechtdalLeeft TV het blijspel "Opoe in the War" op TV. Naar aanleiding van de vele reacties die hierop binnen kwamen is er besloten dit blijspel nog een keer op TV te brengen en wel op Bevrijdingsdag 5 mei.

Lees meer: Wegens succes nogmaals op TV "Opoe in the War"

Opoe "in the War" op TV
Kunst & Cultuur

In februari en maart wist Toneelvereniging Oese Volluk in Nieuwleusen, Dedemsvaart, Ommen en Dalfsen duizenden belangstellenden te boeien met het toneelstuk "Opoe in the War". Alle zalen waren ruim van te voren uitverkocht. Het blijspel over de bevrijding in het Vechtdal zou nog éénmaal op de planken gebracht worden in de Trefkoele+ maar de coronacrisis gooide roet in het eten.

Lees meer: Opoe "in the War" op TV

Uitverkochte zalen voor Toneelgroep Oese Volluk
Kunst & Cultuur

Vrijdagavond speelde Oese Volluk voor een uitverkochte zaal in de Ontmoetingskerk te Nieuwleusen. Ook bij de jaarlijkse toneelmiddag voor de senioren speelde Oese Volluk woensdag voor een volle zaal.

De toneelgroep gaat nu de regio in. De voorstellingen in Dedemsvaart, Dalfsen en op 6 maart in Ommen zijn allemaal uitverkocht. Daarom geeft Oese Volluk een extra voorstelling op donderdag 5 maart in theater Carrousel in Ommen.

Lees meer: Uitverkochte zalen voor Toneelgroep Oese Volluk

Sleek Sliders behaalt 4e plaats op hun allereerste danswedstrijd!
Kunst & Cultuur

Sleek Sliders heeft zaterdag 8 februari meegedaan met hun allereerste danswedstrijd. Ze zijn bij de voorrondes van de Noord Nederlandse Kampioenschappen in Leek 4e geworden van de 15 teams. Sleek Sliders is een HipHop wedstrijdteam van dansschool Elle Dansé wat pas vanaf september bestaat. Elke donderdag traint dit jonge team super hard onder leiding van Mariëlle van Baalen in Ommen.

Lees meer: Sleek Sliders behaalt 4e plaats op hun allereerste danswedstrijd!

Toneelgroep Oese Volluk voortvarend van start met Opoe in the war (en de rest in de oorlog)
Kunst & Cultuur

Oese Volluk trok bij de eerste twee voorstellingen volle zalen met Opoe in the War. Het blijspel is speciaal geschreven vanwege 75 jaar vrijheid, en geeft een beeld hoe de oorlogsjaren in onze regio zijn beleefd.

Op donderdag 16 januari had Historische Vereniging Ni’jluusn van Vrogger de primeur. Decor voor het blijspel is de werkplaats van Evert en Johanna Eijkenaar.

Lees meer: Toneelgroep Oese Volluk voortvarend van start met Opoe in the war (en de rest in de oorlog)