dinsdag, augustus 11, 2020
Vanaf 6 augustus hitteplan en smogwaarschuwing
Ommen e.o.

Het is warm vandaag. En het wordt nog veel warmer de komende dagen. Voor veel mensen betekent dat genieten op het strand of in de tuin. Voor anderen is het niet zo fijn en voor groepen kwetsbare mensen brengt het hete weer zelfs risico’s met zich mee. Daarom activeert het RIVM vanaf 6 augustus 2020 het Nationaal Hitteplan. Ook geldt er een smogwaarschuwing. Extra opletten kan gezondheidsproblemen beperken.

Lees meer: Vanaf 6 augustus hitteplan en smogwaarschuwing

Geen mondkapjesplicht, wel aangescherpte controles
Ommen e.o.

Veiligheidsregio IJsselland gaat geen mondkapjesplicht invoeren. Het RIVM is helder: medisch gezien draagt het niet bij. Wel gaan politie en gemeenten in IJsselland door met aangescherpte controles. Waar vorig weekend het zwaartepunt voornamelijk bij de horeca lag, wordt dit aankomend weekend aangevuld met onder andere recreatiegebieden, offerfeesten en studie-introducties.

Lees meer: Geen mondkapjesplicht, wel aangescherpte controles

Trekkerbesluit IJsselland niet verlengd na overleg met boeren
Ommen e.o.

Het verbod om met trekkers te demonstreren in de regio IJsselland wordt vrijdag niet verlengd. Vanochtend hebben enkele burgemeesters een goed gesprek gehad met vertegenwoordigers van boeren(organisaties). Ze willen ruimte geven aan de boeren om te demonstreren zodat zij hun boodschap op een veilige manier kunnen laten horen.

Lees meer: Trekkerbesluit IJsselland niet verlengd na overleg met boeren

Striktere handhaving van de coronamaatregelen
Ommen e.o.

Het aantal besmettingen met het coronavirus neemt weer toe in Nederland. De toename is een waarschuwing aan iedereen en het is belangrijk dat de genomen maatregelen nog steeds in acht genomen worden. Vanaf het komende weekend gaat de gemeente Ommen in samenwerking met de politie en de Veiligheidsregio IJsselland strenger optreden tegen overtreding van de coronamaatregelen.

Lees meer: Striktere handhaving van de coronamaatregelen

Trekkersbesluit van kracht
Ommen e.o.

Vanaf 18.00 uur vanavond (10 juli) tot vrijdag 17 juli 18.00 uur geldt in Veiligheidsregio IJsselland een verbod om met landbouwvoertuigen te demonstreren. Dit is besloten nadat er in de regio afgelopen week verschillende onaangekondigde boerendemonstraties hebben plaatsgevonden.

Lees meer: Trekkersbesluit van kracht