woensdag, juni 03, 2020
Een coronaveilig centrum van Ommen
Ommen e.o.

Vanaf 1 juni mogen de terrassen weer open en zijn er versoepelingen voor de recreatiesector. Dat betekent dat er steeds weer meer mensen het centrum van Ommen zullen bezoeken. Horeca Ommen, de Handelsvereniging Ommen, het Ondernemersfonds Centrum Ommen en de gemeente hebben samen de handen uit de mouwen gestoken om het centrum van Ommen zo Coronaveilig mogelijk te maken.

Coronavirusupdate 27 mei: cijfers en grafieken
Ommen e.o.

GGD IJsselland monitort de trend van het aantal op corona positief geteste personen, het aantal ziekenhuisopnames en het aantal overleden personen. Het testbeleid van het RIVM is medio april vooral gericht op het testen van kwetsbare mensen en van zorgmedewerkers die buiten het ziekenhuis werken in, voor de continuïteit van de zorg cruciale, zorgfuncties.

Let op: Het werkelijke aantal besmettingen met en het werkelijk aantal overledenen aan het coronavirus liggen hoger dan de aantallen die hier genoemd worden.

Word jij de FIFA-koning(in) van de gemeente Ommen?
Ommen e.o.

Jongeren zitten op dit moment veel thuis door de getroffen coronamaatregelen. Daarom organiseren Wijz Jongerenwerkers en UNIT 31 op vrijdag 22 mei een FIFA-toernooi voor inwoners uit de gemeente Ommen. De eerste wedstrijden starten om 14.00 uur.

“Ik reken op de inwoners van Veiligheidsregio IJsselland”
Ommen e.o.

Het kabinet heeft vanavond bekend gemaakt dat de geplande versoepelingen van de maatregelen per 1 juni doorgaan. “We hebben ruimte, en die hebben we met elkaar verdiend” sprak Mark Rutte. Dat is goed nieuws, want in onze samenleving zetten we met elkaar stappen die ervoor zorgen dat we ons deze versoepelingen langzamerhand steeds meer kunnen permitteren. Maar met een prachtig Hemelvaartweekend op komst geldt eigenlijk maar één boodschap: het is nog geen 1 juni. We zijn er nog niet.

Versoepeling maatregelen; Vermijd drukte, houd 1,5 meter afstand
Ommen e.o.

Vanaf maandag 11 mei kunnen we elkaar in Nederland iets meer ruimte geven, en daarbij het coronavirus onder controle houden. Naleving van de belangrijkste basisregels is dan wel belangrijker dan ooit.