donderdag, oktober 29, 2020
Corona actueel woensdag 28 oktober 2020 - Samen moeten we volhouden
Ommen e.o.

Het effect van de gedeeltelijke lockdown is nu nog lastig te zeggen. Wel zien we nog steeds te veel besmettingen. Het is noodzakelijk dat we ons allemaal aan de maatregelen houden. We moeten ons realiseren dat dit de enige manier is om het virus eronder te krijgen. Het is veelgevraagd, maar we moeten bezoeken uitstellen, even geen dagje uit gaan en echt afstand van elkaar houden. Het is een zware tijd. En ook al zijn we het soms zat, we moeten samen volhouden om zwaardere maatregelen te voorkomen. Voor jezelf en voor elkaar!

Lees meer: Corona actueel woensdag 28 oktober 2020 - Samen moeten we volhouden

Corona actueel maandag 26 oktober 2020 - Deze week is het erop of eronder
Ommen e.o.

We zijn er nog niet. Het is lastig om zoveel mogelijk thuis te blijven en dat zien we terug in de cijfers. Nog steeds is er een stijgende lijn in de besmettingen. Het is noodzakelijk dat we ons allemaal aan de maatregelen houden. We moeten ons realiseren dat dit de enige manier is om het virus eronder te krijgen. Het is veelgevraagd, maar we moeten bezoeken uitstellen, even geen dagje uit gaan en echt afstand van elkaar houden! Samen moeten we de schouders eronder zetten en hard werken om een lockdown te voorkomen. Het komt echt op ons aan. Laten we dit samen volhouden.

Lees meer: Corona actueel maandag 26 oktober 2020 - Deze week is het erop of eronder

Corona actueel vrijdag 23 oktober 2020 - Ook in IJsselland is de situatie "ernstig"
Ommen e.o.

We willen graag veel sociale contacten hebben en vinden het moeilijk om dit te beperken. Het is lastig om zoveel mogelijk thuis te blijven. Toch is dit echt noodzakelijk om samen ervoor te zorgen dat het aantal besmettingen naar beneden gaan. Zodat we tijdens deze pandemie ook nog reguliere zorg kunnen krijgen, zodat we degene wie we liefhebben niet besmetten. Op veel plekken zijn nog teveel mensen bij elkaar. Beperk de sociale contacten tot het minimum! Ga niet naar informele feestjes, spreek elkaar aan en houd echt afstand van elkaar. Laten we dit samen volhouden.

Lees meer: Corona actueel vrijdag 23 oktober 2020 - Ook in IJsselland is de situatie "ernstig"

Blauw ter ere van 75 jaar Verenigde Naties
Ommen e.o.

Zaterdagavond was er veel bekijks bij het blauw verlichte gemeentehuis en landgoed het Laer in Ommen. Toevallige voorbijgangers en Ommenaren die het bewust even kwamen bekijken maakten foto’s en filmpjes die in grote getalen op sociale media werden gedeeld. Ter ere van het 75-jarig bestaan van de Verenigde Naties kleurden in heel Nederland al karakteristieke gebouwen, monumenten en bruggen blauw de afgelopen week. Zaterdagavond 24 oktober, de officiële datum van de start van het verbond, waren in Ommen ook het Gemeentehuis en Landgoed Het Laer blauw verlicht.

Lees meer: Blauw ter ere van 75 jaar Verenigde Naties

Corona actueel woensdag 21 oktober 2020
Ommen e.o.

We zitten als regio in "ernstig". We willen graag veel sociale contacten en vinden het moeilijk om dit te beperken. Het is lastig om zoveel mogelijk thuis te blijven. Toch is dit echt noodzakelijk om samen ervoor te zorgen dat het aantal besmettingen naar beneden gaat. Zodat we tijdens deze pandemie ook nog reguliere zorg kunnen krijgen, zodat we diegene die we liefhebben niet besmetten. Op veel plekken zijn nog teveel mensen bij elkaar. Beperk de sociale contacten tot het minimum! Ga niet naar informele feestjes, spreek elkaar aan en houd echt afstand van elkaar. Laten we dit samen volhouden.

Lees meer: Corona actueel woensdag 21 oktober 2020