dinsdag, oktober 27, 2020
Auto botst frontaal op boom in Ommen
Video's

Op de Beerzerweg in Ommen is een automobilist iets na 1.00 uur frontaal op een boom gereden en heeft daarna nog een boom geraakt. Een van de twee inzittenden werd aan de lichte verwondingen behandeld in de ambulance maar hoefde niet naar het ziekenhuis. De auto kwam op de weg tot stilstand.

Lees meer: Auto botst frontaal op boom in Ommen

Videoboodschap burgemeester Hans Vroomen - 4 mei herdenking
Video's

De 4 mei herdenking is vandaag stiller dan normaal. Door de coronamaatregelen is het niet mogelijk om bijeen te komen voor herdenkingen. Maar samen herdenken kan wel. Burgemeester Hans Vroomen vraagt Ommenaren om vandaag stil te staan bij diegene die vielen voor onze vrijheid. Door de vlag halfstok te hangen, maar ook door vanavond om 20:00 uur, tijdens de landelijke herdenking, 2 minuten stilte in acht te nemen.

Lees meer: Videoboodschap burgemeester Hans Vroomen - 4 mei herdenking

Wat corona met je doet
Video's

Maandag 23 maart richtte premier Rutte zich in een persconferentie in het bijzonder tot jongeren: houd je aan de sociale afstand. Minstens 1,5 meter. Want beelden van dit weekend lieten heel wat anders zien.

Lees meer: Wat corona met je doet

Auto op de kop in Ommerkanaal
Video's

Bij een ongeval op de Arriërveldsweg tussen Ommerkanaal en Arrien is een personenauto over de kop gevlogen. Door nog onbekende oorzaak schampte de personenauto een boom en belande hierna op zijn dak. De bestuurder kon zelf uit de auto klimmen, maar is voor onderzoek per ambulance lichtgewond overgebracht naar het ziekenhuis.

Lees meer: Auto op de kop in Ommerkanaal

Wat is het nut van "Social Distancing"?
Video's

NOS op 3 legde eerder al uit hoe belangrijk het begrip 'flatten the curve' is in de coronacrisis. Nu een ander begrip: social distancing. Alleen hoogstnoodzakelijk naar buiten en als het even kan: 1,5 meter afstand. Maar waarom?

Lees meer: Wat is het nut van "Social Distancing"?