OMMEN – In de aanloop naar de ontmoeting met Volco, werd in Nieuwleusen meer dan eens teruggedacht aan de ‘heen’wedstrijd in Ommen. Daar kreeg de #3 van de 2e Divisie A een nederlaag te slikken en verloor daar vooral van zichzelf.

(Advertentie)

Hoe anders verliep dat afgelopen zaterdag. Het team is gegroeid, niet allen in niveau, maar vooral in weerbaarheid. De eerste drie sets uitte zich dat ook in een mooi spelletje, waarbij de streekgenoot uit Ommen geen antwoord kon vinden.

Flash speelde zelfbewust, met flair, met combinaties, veel servedruk en pakte met 25-20 set 1 (1-0). In set 2 ging dat op dezelfde voet voort en zorgde de constante druk voor een overtuigende 25-17 en dus 2-0 voorsprong in de Derby van het Vechtdal.

De volle tribunes in ‘de Spil’ werden niet getrakteerd op een spannende derby, waar die vooraf misschien wel verwacht werd. In set 3 begonnen de gasten met een 0-1 voorsprong. Daarna kregen toeschouwers wel iets bijzonders te zien. Een serveserie van 15x achter elkaar, waarbij de helft als ace of ketser kon worden genoteerd. Noa gaf pas weer af op een 16-1 tussenstand!

Daarna werden een paar sideout ralleys gespeeld en kon op 20-9 Céline (15) haar debuut in het Nieuwleusener vlaggenschip maken. En wat voor debuut: gelijk scoorde ze drie keer op rij en met 25-9 werd het 3-0.

Met de vier punten in de knip en de overwinning veilig, kreeg Flash het niet voor elkaar om ook het bonuspunt binnen te halen. In de race om promotie, waarbij ook de #3 rechtstreeks promoveert naar de 1e Divisie, is elk punt kostbaar. Volco pakte de laatste set dan ook verdiend. Flash staat na dit weekend steviger op plek 3 en gaat zaterdag naar Stad om te proberen weer een handvol punten mee te nemen in de race om promotie. Nog drie ronden te gaan.